Karbonade met citroenmosterd

4 personen

Benodigdheden:

4 schouderkarbonades
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
500 gram vastkokende aardappelen
500 gram wortelen
1 citroen
6 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
2 eetlepels mosterd
50 ml vleesbouillon
2 eetlepels gehakte bieslook

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi het vlees met zout en peper. Schil de aardappelen en snij deze in plakjes. Doe dit ook met de wortel. Kook de aardappelen en wortelen in ± 5 minuten, giet ze af en koel het geheel af met koud water. Maak de schil van de citroen schoon en rasp de schil en pers de vrucht uit.

Pel de knoflook en pers deze uit. Meng 4 eetlepels olijfolie met zout, peper, knoflook, 1 theelepel citroenrasp en 1 theelepel citroensap. Leg de aardappel en wortelschijfjes dakpans gewijs in de ovenschaal en bestrijk ze met het oliemengsel. Giet de rest eroverheen. Zet de schaal ± 20 minuten in de oven tot dat de inhoud goudbruin is. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de karbonades aan beide kanten ± 3 minuten. Meng 1 eetlepels citroenrasp en 1 eetlepel sap met de mosterd. Voeg de bouillon toe bij de karbonades en laat het geheel nog ± 5 minuten sudderen. Serveer het vlees met de mosterd er apart bij en het wortel aardappel mengsel bestrooien met bieslook