Kipburger met exotische smaak

4 personen
 
Benodigdheden: 

500 gram kipfilet
1 limoen
1 stuk gemberwortel van 4 cm
4 eetlepels gehakte koriander
1 mespuntje gemalen komijn
1 mespuntje gemalen koriander
1 mespuntje peper
1 mespuntje zout
1 eetlepel rode currypasta
300 gram Chinese kool
2 bosuitjes
100 ml yoghurt
100 ml kokosmelk
1 mespuntje cayennepeper
1 flesje wokolie
4 hamburgerbroodjes

Zo maak je het klaar:
 
Snij de kipfilet heel fijn. Boen de limoen schoon, en rasp een halve theelepel van de schel. Pers de rest van de limoen uit. Schil de gemberwortel en rasp deze.
Doe de kipfilet in een schaal en meng hierdoor de limoenrasp, de helft van de gember, de helft van de gehakte koriander, komijn, de gemalen koriander, peper, zout en de currypasta. Maak met vochtige handen 4 gelijken burgers en zet deze in de koelkast.
Snij de kool en de bosui in smalle reepjes.
Meng de yoghurt, kokosmelk, cayennepeper, limoensap en de rest van de gember tot een dressing. Schep deze door de kool en de bosui en strooi er de rest van de gehakte koriander door.
Bestrijk de burgers met olie en bak ze in ± 10 minuten in een koekenpan. Server ze met een beetje salade op de broodjes.
De rest van de salade kunt u in een aparte schaal doen.