|
Kipburger met spruitjes
4 personen
Benodigdheden:
1 |
pak notenrijst |
500 |
gram spruitjes |
3 |
eetlepels olijfolie |
1 |
grote ui gesnipperd |
4 |
kipburgers |
2 |
eetlepels verse munt |
Zo maak je het klaar:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de spruitjes schoon en Kook ze in 8 minuten in weinig water met zout. Giet ze af en laat de spruitjes uitlekken,
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie en bak het spek in 2 minuten uit. Voeg de ui toe en bak dit nog eens 2 minuten mee. Voeg de spruitjes toe en ba ze al omscheppend in nog 2 minuten gaar.
Verhit in een koekenpan de rest van de olie. Bak de kipburgers op matig vuur in 5 minuten aan beide kanten goudbruin en krokant
Schep de munt door de spruitjes en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de spruitjes en de notenrijst over de borden. Snijd de kipburgers in repen en leg deze op de spruitjes.
|