Kalfsoester met mosterdsaus en prei
(4 personen)
Benodigdheden:
4 |
kalfsoesters |
1 |
mespuntje zout |
1 |
mespuntje peper |
100 |
gram boter |
2 |
uien |
100 |
ml witte wijn |
3 |
eetlepels dijonmosterd |
100 |
gram kleine augurken |
8 |
kleine preien |
2 |
eetlepels witte wijn azijn |
5 |
eetlepels olie |
2 |
eetlepels gehakte bieslook |
1 |
klosje keukengaren |
Zo maak je het klaar:
Maak de prei schoon en snij deze in gelijke stukken. Maak er 4 gelijke kopjes van en bind deze vast met keukengaren. Kook de prei in ± 9 minuten beetgaar. Klop de wijnazijn met de olijfolie en 1 theelepel mosterd tot een gladde dressing. Schep de bieslook erdoor.
Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit 25 gram botter en bak hierin de kalfsoester in ± 4 minuten per kant. Schep ze uit de pan en houdt ze warm onder aluminiumfolie.
Maak de ui schoon en snipper deze. Bak de uien in een koekenpan tot deze glazig zijn. Schenk de wijn erbij en laat de saus tot de helft inkoken. Roer de mosterd erdoor en voeg de rest van de boter in stukjes toe. Klop met een garde tot een glanzende saus. Roer de plakjes augurk erdoor. Serveer de kalfsoesters met deze saus. Leg de warme tot lauwwarme prei op een schaal en giet de dressing erover.
|