Karbonades in pikante saus
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
4 |
schouder karbonades |
1 |
mespuntje zout |
1 |
mespuntje peper |
50 |
gram gerookt ontbijtspek fijngehakt |
1 |
ui gesnipperd |
3 |
teentjes knoflook gesnipperd |
2 |
Spaanse pepertjes zonder zaadjes en fijngehakt |
1 |
theelepel rozemarijnblaadjes |
2 |
eetlepels tomatenpuree |
4 |
rijpe trostomaatjes fijngehakt. |
Zo maak je het klaar:
Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verwarm de olie en bak het vlees aan beide kanten bruin. Neem de karbonades uit de pan en leg ze in een ovenschaaltje.
Bak in de pan de spekjes en voeg de ui toe. Fruit deze in ± 5 minuten goud en zacht.
Voeg de knoflook, pepers en rozemarijn toe en bak nog enkele minuten op lage stand.
Voeg als laatste de tomatenpuree en tomaten toe en roer het geheel goed door elkaar. Laat het ± 10 minuten sudderen.
Zet ondertussen het vlees in ± 5 minuten in de oven om goed gaar en knapperig te bakken. Serveer de karbonades met de saus.
|