Kalfsoester met groene bonensalade
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
4 |
kalfsoesters |
1 |
mespuntje zout |
1 |
mespuntje peper |
75 |
gram boter |
1 |
sinaasappel |
Voor de bonensalade:
200 |
gram haricots verts |
200 |
gram snijbonen gesneden |
200 |
gram peultjes |
150 |
gram flageoletten in blik en uitgelekt of witte bonen of kikkererwten |
Voor de dressing:
5 |
eetlepels olijfolie |
2 |
eetlepels sherry |
1 |
stukje gemberwortel van 2 cm geraspt |
1 |
eetlepel witte balsamicoazijn of citroensap |
Zo maak je het klaar:
Begin met de bonensalade. Kook de haricots verts, snijbonen en peultjes ieder afzonderlijk 3 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over. Meng de ingrediënten voor de dressing. Schik de groente inclusief de flageoletten op 4 borden en giet de dressing er over.
Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter en bak hierin de kalfsoesters ± 4 minuten per kant. Schep ze uit de pan en houd ze even warm onder het aluminiumfolie. Boen de sinaasappel schoon. Rasp 2 theelepels van de schil en pers de vrucht. Voeg het sap bij het bakvet. Serveer het vlees met de saus en de salade.
|