Kalfsoester met groene bonensalade

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden: 

4 kalfsoesters
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
75 gram boter
1 sinaasappel

Voor de bonensalade:
 

200 gram haricots verts
200 gram snijbonen gesneden
200 gram peultjes
150 gram flageoletten in blik en uitgelekt of witte bonen of kikkererwten

Voor de dressing:

5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels sherry
1 stukje gemberwortel van 2 cm geraspt
1 eetlepel witte balsamicoazijn of citroensap

Zo maak je het klaar:
 

Begin met de bonensalade. Kook de haricots verts, snijbonen en peultjes ieder afzonderlijk 3 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over. Meng de ingrediënten voor de dressing. Schik de groente inclusief de flageoletten op 4 borden en giet de dressing er over.
Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter en bak hierin de kalfsoesters ± 4 minuten per kant. Schep ze uit de pan en houd ze even warm onder het aluminiumfolie. Boen de sinaasappel schoon. Rasp 2 theelepels van de schil en pers de vrucht. Voeg het sap bij het bakvet. Serveer het vlees met de saus en de salade.