Karbonade met sinaasappeljus

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden: 

1 kilo vastkokende aardappelen
50 gram boter
3 perssinaasappelen
4 schouder karbonades
500 gram broccoli in roosjes, de steel in plakjes, de steel schillen
1 ui gesnipperd
2 eetlepels peterselie fijngesneden

Zo maak je het klaar:

Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen  15 minuten in water met zout. Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak de aardappelen in 10 minuten goudbruin. Pers ondertussen 2 sinaasappels uit. Boen de laatste sinaasappel schoon, halveer deze en snijd in plakjes. Verhit de rest van de boter in een koekenpan. Bestrooi de karbonades met peper en zout en bak in 12 minuten gaar. Keer halverwege. Kook ondertussen de broccoli in 4 minuten beetgaar. Neem de karbonades uit de pan en houd warm onder een deksel. Fruit de ui in het achtergebleven bakvet. Voeg het sinaasappelsap, de sinaasappelplakjes, peterselie en peper en zout naar smaak toe. Verdeel de karbonades over 4 borden en schep de sinaasappeljus met plakjes erover. Serveer met de gebakken aardappelen en broccoli.