Kalkoenfilet uit de oven

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

300 gram kalkoenfilet a la minuut
4 eetlepels olijfolie
2 theelepels gedroogde oregano
3 tenen knoflook
400 gram gepelde tomaten uit blik
125 gram mozzarella
1 paprikamix (rood, groen, geel) in reepjes
1 ciabatta in sneetjes

 
Zo maak je het klaar:

 
Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi de kalkoenfilet met peper en zout. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan. Bak de kalkoenfilet in 1 minuut per kant bruin en leg in de ovenschaal. Bestrooi de kalkoenfilet met oregano.

Fruit in dezelfde pan 2 tenen knoflook ± 1 minuut. Voeg de tomaten toe. Druk ze met een spatel stuk en laat ze 5 minuten inkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met de rest van de oregano, peper en zout. Schep de saus over het vlees en verdeel de mozzarella erover. Bak de kalkoenfilet ± 15 minuten in de oven.

Verhit ondertussen in een wok de rest van de olie. Bak de paprika in 4 minuten beetgaar. Bak de laatste teen knoflook 1 minuut me. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de kalkoenfilet met de paprika en de ciabatta.