Karbonade van de grill met linzensalade

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden: 

500 gram krieltjes schoongeboend
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels azijn
600 gram sperziebonen
1 blik linzen
75 gram rucola
4 ribkarbonades

Zo maak je het klaar:
 

Kook de ongeschilde krieltjes in water met zout in ± 12 minuten gaar. Giet af en laat in een wijde schaal iets afkoelen. Halveer de grote krieltjes. Meng 2 eetlepels olie en 1 eetlepel azijn erdoor en breng het op smaak met zout en peper.
Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Halveer ze en kook ze in water met zout in ± 8 minuten beetgaar. Spel af onder koud stromend water en meng de linzen en de helft van de rucola. Breng op smaak met 1 eetlepel azijn en peper en zout.
Verhit de grillpan. Bestrijk de karbonades met de rest van de olie en bestrooi ze met peper en zout. Grill in ± 6 minuten gaar. Keer de karbonades halverwege.
Leg de karbonades op 4 borden en verdeel de rest van de rucola erover. Serveer de krieltjes en de linzensalade.