Kipfilet met kruidenkaas en rauwe ham

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden: 

aardappelen geschild, in partjes gesneden
4 kipfilets
100 gram kruidenroomkaas
2 eetlepels rode pesto
8 plakken rauwe ham
2 eetlepels olijfolie
2 struikjes witlof in smalle reepjes
1 appel geschild in stukjes
6 eetlepels slasaus
1 eetlepel honing
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper

Zo maak je het klaar: 

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappelen 5 minuten en giet ze af. Snij de kipfilets in de lengte open tot een envelop. Vul ze met de roomkaas en vouw de kipfilets weer dicht. Bestrijk de buitenkant met de pesto. Wikkel de kipfilets strak in de rauwe ham. Zet de kippakketjes niet te dicht tegen elkaar aan in een ovenschaal met de aardappelen er om heen. Zet het gerecht ± 25 minuten in de oven tot de kip gaar is. Meng witlof en appel met de slasaus, honing, zout en peper. Serveer de kipschotel met deze salade.