Kipsaucijzen in ketjapsaus

4 personen

(hoofdgerecht) 

Benodigdheden:

300 gram witte rijst
4 eetlepels zonnebloemolie
4 kipsaucijzen
1 rode paprika in reepjes
1 blikje tomatenpuree
75 ml ketjap
1 spitskool in reepjes
1 eetlepel gemalen kurkuma (geelwortel)

Zo maak je het klaar:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de kipsaucijzen in 5 minuten rondom bruin. Neem het vlees uit de pan. Bak de paprika in dezelfde pan 3 minuten. Voeg de tomatenpuree, ketjap en 150   ml water toe. Leg de kipsaucijzen terug in de pan en stoof ze met de deksel op de pan in 1o minuten gaar.

Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de spitskool al omscheppend in 4 minuten beetgaar. Voeg de rijst en kurkuma toe en bak nog 2 minuten. Verdeel over 4 diepe borden en schep de kipsaucijzen met ketjapsaus erbij