Kalfsoester met gemberjus en gemengde groene boontjes

4 personen

(hoofdgerecht)  


Benodigdheden:

4 kalfsoesters van 125 gram
1 mespuntje peper
1 mespuntje zout
200 gram haricots verts
200 gram snijbonen
200 gram peultjes
200 gram diepvries doperwten of tuinbonen
100 gram boter
1 stukje gemberwortel van 2 cm
2 eetlepels cherry
50 ml vleesbouillon of vleesfond

Zo maak je het klaar:

 
Bestrooi de kalfsoester met peper en zout. Maak de bonen en peultjes schoon en snijd de snijbonen in ruitjes. Kook de haricots vers en snijbonen in ± 10 minuten en voeg de laatste 5 minute de peultjes en doperwten toe.

Verhit 75 gram boter en bak hierin de kalfsoesters 3 minuten per kant. Schep ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.

Schil de gemberwortel en rasp de gember boven het bakvet. Voeg de sherry en bouillon toe en roer.

Giet de groenten af. Schud de rest van de boter en peper en zout er door. Server het vlees met de groene groenten en de gemberjus. lekke met gekookte krieltjes in schil.