Kaas gehaktballen

4 personen 

Benodigdheden:

 

2    eetlepels arachide of olijfolie
1    sjalotje of kleine ui gesnipperd
1    teentje knoflook fijngehakt
5    sneetjes niet te vers bruin brood in miniblokjes
½    theelepel marmite of maggi aroma
125    gram geraspte belegen kaas
2    eetlepels gehakte bieslook + extra om te bestrooien
1    theelepel mosterd
2    eieren losgeklopt
1    scheutje paneermeel
50    gram boter of vloeibaar bakproduct

Zo maak je het klaar: 

Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin het sjalotje en de knoflook. Meng met de broodblokjes. Verdeel de marmite over het brood en schep de kaas, 2 eetlepels bieslook en mosterd erdoor. Voeg de eieren en wat paneermeel toe en kneed tot een stevige massa. Vorm er 4 ballen van en rol deze door wat paneermeel. Verhit de rest van de olie met de boter en bak hierin op een middelhoge stand de ‘gehaktballen’ in 12-15 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi met de rest van de bieslook.