Meatloaf met noten

4 personen

(bijgerecht)

Benodigdheden: 

3 eetlepels pijnboompitten
2 sneetjes suikerbrood van 1 cm ik
100 ml volle melk
2 eieren losgeklopt
500 gram rundergehakt
95 gram pistachenoten
3 bosuitjes in ringen
4 eetlepels zoete mango chutney

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 175 °C. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie in 3 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Week het brood 2 minuten in de melk. Meng met een lepel het brood met de eieren door het gehakt. Kneed de pijnboompitten, pistachenoten en 1/2 van de bosui erdoor. Voeg peper en zout naar smaak toe. Vorm er een brood van en leg in een met bakpapier beklede braadslee. Bak in ±. 30 minuten goudbruin en gaar. Neem uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 15 minuten rusten voordat je het aansnijdt. Serveer met de chutney en de rest van de bosui.