|
Nazomer stoofpot
4 personen
Benodigdheden:
600 |
gram rundlappen |
1 |
mespuntje zout |
1 |
mespuntje peper |
1 |
lepel bloem voor te bestrooien |
3 |
eetlepels boter |
3 |
sjalotjes |
3 |
blaadjes laurier |
200 |
ml rode wijn |
2 |
goudrenetten |
2 |
sinaasappels |
2 |
eetlepels appelstroop |
Zo maak je het klaar:
Bestrooi het vlees met zout, peper en bloem. Klop de overtollige bloem eraf.
Smelt de boter, totdat deze goudbruin begint te kleuren en bak hierin het vlees aan beide kanten bruin..
Pel en snipper de sjalotjes en voeg ze samen met de laurier toe aan het vlees. Verwarm de wijn, voeg deze toe aan het vlees en laat het ± 1½ uur stoven.
Schil de appels, verwijder de klokkenhuizen en snij de appels in partjes.
Was de sinaasappels en rasp de schil van 1 sinaasappel.
Schil de sinaasappels dik en verwijder het vruchtvlees tussen de vliezen uit.
Voeg de appel, appelstroop, sinaasappel en de sinaasappel rasp toe aan het vlees. Laat het ± 10 minuten stoven en voeg er een klein beetje warm water aan toe.
Verwijder het laurier en serveer het vlees.
Lekker met koolraap en gekookte aardappelen.
|