Oriëntaalse varkensvlees

1 persoon

Benodigdheden:

100 gram hamlap 1 stuks
1 eetlepel ketjap
1 theelepel suiker
1 mespuntje cayennepeper
1 mespuntje gemberpoeder
1 dun steeltje prei
1 tomaat
1 eetlepel olie
1 theelepel maïzena
2 eetlepels droge sherry of water met 1 theelepel azijn

Zo maak je het klaar:

Snijd het vlees in smalle plakjes. Roer in een kommetje de ketjap, de suiker, de cayennepeper en het gemberpoeder door elkaar en schep het vlees erdoor. Laat ± 15 minuten marineren. Snijd intussen het lichtgekleurde deel van de prei in smalle ringetjes en de tomaat in blokjes.

Verhit de olie in een koekenpan met een anti aanbaklaag. Roerbak het vlees rondom burin. Voeg de prei toe en roerbak nog ± 2 minuten. Roer er de sherry of water met azijn aangeroerde maïzena door. Bestrooi met blokjes tomaat. Lekker met rijs of mie.