Pittige varkensreepjes in zoetzure saus

4 personen

Benodigdheden:

500 gram hamlappen
2 eetlepels bloem
2 theelepels kerrie
1 mespuntje peper
1 mespuntje zout
4 augurken
1 kleine ui
4 eetlepels mayonaise
4 eetlepels yoghurt
1 theelepel mosterd
½ theelepel dragonpoeder
1 scheutje olie om in te bakken

Zo maak je het klaar:

Snijd het vlees in reepjes van ± 2 cm breed en 10 cm lang. Doe de bloem, kerrie, de peper en zout in een plastic zakje en schud alles goed door elkaar. Doe de reepjes vlees in de zak en schud het tot de gekruide bloem bedekt zijn. Snijd de augurken voor de saus klein en laat deze goed uitlekken. Snipper de ui, roer de mayonaise, yoghurt, mosterd, dragonpoeder, zout en peper goed door elkaar. Roer de augurken en ui erdoor.

Verhit een laagje olie in een koekenpan. Bak de reepjes vlees met niet te veel te gelijk in de hete olie bruin en knapperig. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Geef er de saus apart bij. Lekker met sla en friet of gebakken aardappelen.