Pepersteaks met röstiko's en appelcompote

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

zak Röstiko's bacon en ui
500 gram spruitjes
30 gram boter
4 pepersteaks
3 kleine uien in partjes
250 gram champignons
20 gram platte peterselie het blad fijngesneden
1 potje appelcompote

Zo maak je het klaar: 

Bereid de röstirondjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de spruitjes 5 minuten. Verhit de boter in een diepe koekenpan en bak de pepersteaks aan beide kanten bruin. Bak ze vanbinnen naar keuze rosé of gaar in 4 tot 6 minuten per kant. Neem de steaks uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Schep de ui, de champignons en de spruitjes in de koekenpan en roerbak 5 minuten. Schep op het laatst de peterselie erdoor. Serveer de pepersteaks met de röstirondjes, de spruitjesroerbak en de appelcompote.