Pittige gehakttaart met paprika
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
6 |
plakjes roomboter bladerdeeg ontdooid |
4 |
eetlepels olijfolie |
1 |
rode ui gesnipperd |
2 |
tenen knoflook in dunne plakjes |
300 |
gram rundergehakt |
1 |
eetlepel oregano |
1 |
rode peper in ringetjes |
2 |
rode paprika’s in repen |
1 |
aubergine in blokjes |
Zo maak je het klaar:
Verwarm de oven voor op 200°C. Vorm een rechthoek van 6 plakjes deeg op een bakplaat met bakpapier bekleed. Laat ze elkaar iets overlappen en druk de naden goed dicht. Vouw de randen 1 cm naar binnen. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak 10 minuten in het midden van de oven.
Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de ui 2 minuten. Bak de knoflook 2 minuten mee. Bak het gehakt met de oregano in 4 minuten rul. Verdeel over de taartbodem.
Verhit de rest van de olie. Bak de peper, paprika en aubergine 5 minuten en voeg naar smaak zout toe. Verdeel over het gehakt . Bak de taart in 20 minuten.
Je kunt de taart 1 dag van de tevoren bereiden. Laat de taart afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar deze in de koelkast. Verwarm in ± 20 minuten in de oven op 190°C.
|