Pittige gehakttaart met paprika

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

6 plakjes roomboter bladerdeeg ontdooid
4 eetlepels olijfolie
1 rode ui gesnipperd
2 tenen knoflook in dunne plakjes
300 gram rundergehakt
1 eetlepel oregano
1 rode peper in ringetjes
2 rode paprika’s in repen
1 aubergine in blokjes

Zo maak je het klaar:
 
Verwarm de oven voor op 200°C. Vorm een rechthoek van 6 plakjes deeg op een bakplaat met bakpapier bekleed. Laat ze elkaar iets overlappen en druk de naden goed dicht. Vouw de randen 1 cm naar binnen. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak 10 minuten in het midden van de oven.
Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de ui 2 minuten. Bak de knoflook 2 minuten mee. Bak het gehakt met de oregano in 4 minuten rul. Verdeel over de taartbodem.
Verhit de rest van de olie. Bak de peper, paprika en aubergine 5 minuten en voeg naar smaak zout toe. Verdeel over het gehakt . Bak de taart in 20 minuten.  

Je kunt de taart 1 dag van de tevoren bereiden. Laat de taart afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar deze in de koelkast. Verwarm in ± 20 minuten in de oven op 190°C.