Provençaalse beenham

4 personen

Benodigdheden:

2 teentjes knoflook
4 takjes rozemarijn
3 lente uitjes
600 gram beenham naturel
1 flesje vloeibare margarine
2 eetlepels sherry
1 zakje champignonnensaus met sjalotjes

Zo maak je het klaar:

Pel de knoflook en snijd te teentjes in plakjes. Snij de rozemarijn in stukjes van ± 4 cm.
Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in stukjes van ± 1 cm.

Snijd de beenham op meerdere plaatsen in met de punt van een scherp mes en steek de plakjes knoflook en stukjes rozemarijn in de inkepingen. Verhit een paar kneepjes vloeibare margarine in een braadpan, Wacht tot de grote bellen zijn verdwenen en braad de beenham rondom gaar. Zet het vuur laag en braad de beenham, met de dekstel schuin op de pan in ± 40 minuten bruin en gaar. Keer de ham regelmatig en bedruip hem met het braadvet. Voeg in de laatste minuut de lente uitjes toe en braad deze zachtjes mee. Haal de ham uit de pan en laat hem ± 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Blus het braadvet af met de sherry en laat ± 30 seconden op hoog vuur koken. Draai het vuur laag voeg de champignonsaus toe en verwarm alles nog enkele minuten zachtjes door. Snijd de beenham in plakken en serveer deze met saus