Rosbief met basilicum dressing

4 personen

Benodigdheden:

2 zakjes verse basilicum
6 eetlepels olijfolie
2 eetlepels rode wijn azijn
2 theelepels basilicum olie
1 mespuntje zout
1 mespuntje vier seizoenen peper
1 ui
600 gram rosbief
35 gram boter
½ pot vlees fond
2 appels (elstars)

Zo maak je het klaar:

Van basilicum ½ zakje bewaren voor garnering, rest fijnhakken, 4 eetlepels olie, 1 eetlepel azijn, 1 theelepel basilicumolie, 2 eetlepels water, zout en peper toevoegen en alles tot een dressing mengen. Ui pellen in grove stukken hakken.

Rosbief droogdeppen met keukenpaper en bestrooien met zout en peper. In pan 25 gram boter en rest van olie verhitten en rosbief ± 5 minuten bruin bakken. Uit pan op bord leggen. In bakvet ui even fruiten en fond en de rest van azijn erdoor roeren. Aan de kook brengen en rosbief erin leggen. Rosbief met deksel schuin op pan in 15 minuten bruin en van binnen rood-rose gebraden en af en toe keren. Rosbief uit pan op plank leggen en onder aluminiumfolie ± 5 minuten laten rusten. Intussen boven pannetje jus zeven. 3 eetlepels jus door dressing roeren. Rest van basilicum in olie door de rest van jus in pannetje roeren en zachtjes verwarmen. Appels schillen, klokhuis er uit halen en in dunne plakjes snijden, in koekenpan rest van boter verhitten en appels ± 2 minuten bakken, halverwege keren, rosbief in dunne plakjes snijden. Plakken appels dakpansgewijs op vier borden leggen. Rosbief er dakpansgewijs naast leggen en dressing eromheen scheppen. Beetje jus over rosbief scheppen. Garneren met achtergehouden basilicum.