Rundervleesschotel

4 personen

Benodigdheden:

500 gram mager rundvlees
2 rode pepers
1 ui
2 teentjes knoflook
4 eetlepels zonnebloemolie
2 theelepels Mexican seasoning mix (tex mex)
45 gram sesamzaad
60 gram amandelschaafsel
400 ml tomatenblokjes
25 gram pure chocolade
750 ml kokend water

Zo maak je het klaar:

Snij de magere rundvlees in blokjes. Was de rode pepers en verwijder de zaadlijsten en snij de peper in ringetjes. Pel en snipper de ui en de teentjes knoflook. verhit de zonnebloemolie in een pan met een dikke bodem en bak het vlees aan. Voeg de ui, knoflook, Mexican Seasoning mex, sesamzaad, amandelschaafsel en tomatenblokjes toe. Schenk het water over het vlees en laat het afgedekt op een laag vuur in ± 1½ uur stoven. Schaaf de chocolade en voeg dit de laatste 10 minuten toe.