Runderstoofpot met wintergroente

4 personen

Benodigdheden:

750 gram rib en runderlappen
2 eetlepels grove mosterd
50 gram boter
2 teentjes knoflook
1 knolselderij in blokjes
2 winterpenen in plakjes
1 vlees bouillontablet
1 flesje bier op kamertemperatuur
4 vastkokende aardappelen in stukken
2 dunne preien in stukken
3 takjes selderij grof gehakt

Zo maak je het klaar:

Vlees in grove stukken snijden en omscheppen met mosterd, zout en peper. In braadpan boter verhitten en vlees in ± 5 minuten rondom bruinbakken. Knoflook, knolselderij en winterpeen toevoegen en al omscheppend 3 minuten meebakken.

Vleesbouillontablet boven pan verkruimelen. Bier en 200 ml warm water bij vlees schenken. Vocht aan de kook brengen, vuur laag zetten en vlees met deksel op pan in ± 2½ uur gaar stoven. Vlees regelmatig omscheppen, halverwege stooftijd aardappel en prei toevoegen.

Stoofpot op smaak brengen met zout en peper en bestrooien met selderij. Lekker met aardappelpuree en wortelsalade.