|
Romige filetlapjes
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
600 |
gram aardappelkroketjes uit de vriezer |
600 |
gram sperziebonen |
250 |
gram magere spekreepjes |
2 |
eetlepels olijfolie |
300 |
gram varkensfiletlapjes a la minute |
2 |
theelepels paprikapoeder |
1 |
mespuntje zout |
1 |
mespuntje peper |
1 |
blikje roomsaus |
Zo maak je het klaar:
Verwarm de oven voor op 225°C. Bak de aardappelkroketjes volgens de aanwijzing op de verpakking in ± 20 minuten bruin.
Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook de sperziebonen in ± 8 minuten gaar. Bak in een koekenpan zonder olie de spekreepjes in ± 6 minuten knapperig. Giet de sperziebonen af en voeg de sperziebonen toe bij de spekreepjes en laat het geen nog 1 minuut bakken.
Verhit de olie in een koekenpan. Bestrooi het vlees met het paprikapoeder, zout en peper en bak de filetlapjes in ± 4 minuten gaar. Keer ze halverwege. Verwarm de roomsaus in een steelpan, maar laat deze niet koken. Serveer de filetlapjes met de saus en serveer de aardappelkroketjes en sperziebonen erbij.
|