Romige filetlapjes

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

600 gram aardappelkroketjes uit de vriezer
600 gram sperziebonen
250 gram magere spekreepjes
2 eetlepels olijfolie
300 gram varkensfiletlapjes a la minute
2 theelepels paprikapoeder
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
1 blikje roomsaus

Zo maak je het klaar:
 
Verwarm de oven voor op 225°C. Bak de aardappelkroketjes volgens de aanwijzing op de verpakking in ± 20 minuten bruin.
 
Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook de sperziebonen in ± 8 minuten gaar. Bak in een koekenpan zonder olie de spekreepjes in ± 6 minuten knapperig. Giet de sperziebonen af en voeg de sperziebonen toe bij de spekreepjes en laat het geen nog 1 minuut bakken.
 

Verhit de olie in een koekenpan. Bestrooi het vlees met het paprikapoeder, zout en peper en bak de filetlapjes in ± 4 minuten gaar. Keer ze halverwege. Verwarm de roomsaus in een steelpan, maar laat deze niet koken. Serveer de filetlapjes met de saus en serveer de aardappelkroketjes en sperziebonen erbij.