Runderstoofpot met bier en krieltjes

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:
 

2 uien
1 kg runderriblappen
2 eetlepels bloem
75 gram bloem
250 gram winterpeen
2 teentjes knoflook
4 stengels bleekselderij
330 ml bruin kasteelbier
2 laurierblaadjes
1 runderbouillontablet
500 gram kriel aardappeltjes
mespuntje zout
1 mespuntje peper
500 ml heet water

Zo maak je het klaar:
 
Snipper 1 ui en snijd de ander ui in halve ringen.
Snij het vlees in stukjes van ± 2cm. Bestrooi het vlees met de bloem en peper en zout.
Verhit de helft van de boter in een ruime braadpan, bak het vlees op een hoog vuur in 3 minuten rondom bruin, neem het uit de pan en houdt het apart.
 
Verhit de rest van de boter in dezelfde pan als het vlees gebakken is.
Bak hierin de peen, ui,, knoflook en de helft van de bleekselderij. Voeg het vlees, bier en laurier toe. Schenk het water erbij en voeg het bouillontablet toe. Laat met de deksel op de pan het geheel ongeveer 2½ uur stoven.
Boen de krieltjes schoon en snij deze doormidden.

Neem de deksel van de pan en voeg de krieltjes toe. Laat dit nog ± 30 minuten stoven. Bestrooi met de rest van de bleekselderij.