Rosbief Argentina met luciferaardappeltjes

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:

600 gram aardappelen
2 dl mayonaise
½ theelepel gemalen komijn
½ theelepel chilipoeder
1 theelepel gedroogde oregano
1 scheut vloeibare margarine
12 lapjes rosbief argentina a la minute

Zo maak je het klaar:

 
Schil de aardappelen en snijd ze in luciferdunne reepjes. Was ze goed en droog ze tussen een theedoek. Meng de mayonaise met de komijn en chilipoeder en oregano. Verwarm de frituurolie voor op 175°C.
Bak de luciferaardappeltjes in porties in enkele minuten goudbruin en knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met zout naar smaak.
Verhit ondertussen de vloeibare boter in een koekenpan. Wacht tot de grote bellen verdwenen zin en bak de lapjes rosbief 1 minuut per kant.

Serveer met de luciferaardappeltjes , kruidenmayonaise en groente naar smaak.