Rib-eye met geroosterde radijsjes en ansjovismayonaise

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

2 bosjes radijs schoongemaakt
3 eetlepels olijfolie
4 rib-eyes
1 eetlepel citroensap
100 ml Griekse yoghurt
4 eetlepels mayonaise
4 ansjovisfilets fijngehakt
2 eetlepels kappertjes

Zo maak je het klaar:
 
Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de radijsjes in een bakblik of ovenschaal om met zout en 1½ eetlepel olijfolie. Rooster ze in de oven in 20 minuten gaar. Wrijf de rib-eyes in met zout, versgemalen peper, citroensap en olijfolie en rooster ze in een grillpan in ± 8 minuten mooi bruin.
Van binnen zijn ze dan nog rosé. Roer in een kom de yoghurt en mayonaise door elkaar. Hak de ansjovis en kappertjes heel fijn en meng met wat versgemalen peper door de mayonaise.
 

Serveer de rib-eyes op de borden en schep er een lepel ansjovismayonaise op. Leg de radijsjes ernaast. Lekker met gebakken aardappeltjes.