Rundvlees met Amsterdamse ui

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

800 gram kruimige aardappelen
1 pak rode kool met appel uit de diepvries
50 gram boter
350 gram runderreepjes
2 uien gesnipperd
1 eetlepel bloem
½ potje Amsterdamse uitjes uitgelekt

Zo maak je het klaar:
 

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook in water met zout in 20 minuten gaar. Bereid de rodekool volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de boter in een braadpan. Bestrooi het vlees met peper en zout en bak het op middelhoog vuur in 1 minuut goudbruin. Voeg de ui toe en bak 3 minuten mee. Roer de bloem erdoor en bak nog 3 minuten Voeg de Amsterdamse uien toe. Warm nog 1 minuut door. Serveer het vlees met de aardappelen en de rodekool.