Rollade met honing mosterdsaus

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:
 

750 gram schouderrollade
50 gram boter of vloeibaar bakproduct
200 ml vleesfond of vleesbouillon
2 eetlepels honing
1 theelepel gedroogde rozemarijn of ½ eetlepel verse rozemarijn
1 eetlepel grove mosterd

Zo maak je het klaar:

Dep de rollade droog met keukenpapier en bestrooi het vlees met zout en versgemalen peper. Verhit de boter en bak hierin de rollade in 5-7 minuten goudbruin. Neem het vlees uit de pan. Roer de vleesfond of bouillon met de honing en rozemarijn door het bakvet, verwarm en leg het vlees weer in de pan. Gaar de rollade ± 45 minuten met het deksel op de pan. Voeg indien nodig tussendoor een scheutje heet water toe. Neem de rollade uit de pan en laat het vlees onder aluminiumfolie ± 10 minuten rusten. Roer de mosterd door het braadvocht en bind de jus eventueel met allesbinder. Snijd de rollade in plakken en serveer met de saus.