Runderlapjes met rode kool

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:

600 gram riblappen in grove stukken
4 eetlepels vloeibare margarine
3 theelepels kaneel
2 grote uien gesnipperd
3 laurierblaadjes
3 eetlepels witte wijn azijn
600 gram rode kool in dunne reepjes
1 grote appel, geschild en in blokjes
800 gram tafelaardappelen, geschild en in stukken

Zo maak je het klaar:

Kruid het vlees pittig met zout, peper en 2 theelepels kaneel. Bak de stukken in een braadpan met 2 eetlepels margarine rondom bruin. Verdeel er 1 gesnipperde ui met 2 laurierblaadjes omheen en voeg 1½ eetlepel azijn en 200 ml water toe. Stoof het vlees afgedekt op heel zacht vuur in 2 tot 3 uur gaar. Schep de rode kool in een andere pan om met de appel en de resterende ui, laurier, kaneel, azijn en margarine. Voeg 150 ml water op wat zout en peper toe en stoof de rodekool op zacht vuur in ± 30 minuten zachtjes gaar. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Serveer de runderlapjes met de rodekool en aardappelen.