Schouderkarbonade gestoofd in rode wijn
2 personen
Benodigdheden:
25 |
gram boter |
50 |
gram spekreepjes |
2 |
schouderkarbonades |
1 |
mespuntje peper |
1 |
mespuntje zout |
½ |
theelepel kaneel |
1 |
grote grof gesnipperde ui |
200 |
gram winterwortel in blokjes |
1 |
theelepel tijm |
2 |
dl rode wijn |
Zo maak je het klaar:
Verhit de boter in een koekenpan.
Bak de spekreepjes knapperig bruin en schep ze op een bord.
Wrijf de karbonades in met zout, peper en kaneel en bak ze in het bakvet in ± 5 minuten bruin.
Bak de ui, wortel en tijm in 3 minuten mee.
Schenk de wijn langs de rand van de pan erbij en stoof de karbonades met de deksel schuin op de pan in ± 30 minuten zachtjes gaar.
Schep de spekjes door het stoofvocht.
Lekker met aardappelpuree en een gesmoorde groene kool.
|