Schouderkarbonade gestoofd in rode wijn

2 personen
 
Benodigdheden:

25 gram boter
50 gram spekreepjes
2 schouderkarbonades
1 mespuntje peper
1 mespuntje zout
½ theelepel kaneel
1 grote grof gesnipperde ui
200 gram winterwortel in blokjes
1 theelepel tijm
2 dl rode wijn

Zo maak je het klaar:

Verhit de boter in een koekenpan.
Bak de spekreepjes knapperig bruin en schep ze op een bord.
Wrijf de karbonades in met zout, peper en kaneel en bak ze in het bakvet in ± 5 minuten bruin.
Bak de ui, wortel en tijm in 3 minuten mee.
Schenk de wijn langs de rand van de pan erbij en stoof de karbonades met de deksel schuin op de pan in ± 30 minuten zachtjes gaar.
Schep de spekjes door het stoofvocht.
Lekker met aardappelpuree en een gesmoorde groene kool.