Schnitzels met romige paprikasaus en doperwtjes

4 personen
 
Benodigdheden:  

2 rode paprika’s
1 ui
4 kalfs- of varkensschnitzels
1 mespuntje zout
1 bordje bloem
1 ei
1 bordje paneermeel
4 eetlepels zonnebloemolie
2 tabletten kruidenbouillon
40 gram boter
450 gram doperwten
2 eetlepels fijngehakte peterselie
¼ liter slagroom

Zo maak je het klaar:
 
Snij het kapje van de paprika’s. Snij de paprika’s in de lengte door en verwijder zaad en zaadlijsten. Snijd de paprika’s in stukken. Snipper de gepelde ui. Bestrooi de schnitzels met zout en wentel ze door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en daarna door de paneermeel. Om te voorkomen dat het paneermeel nat wordt moet het paneren vlak voor het bakken gebeuren.

Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak hierin de uisnippers en de stukken paprika. Voeg na ± 1 minuut een halve liter water en de bouillontabletten toe. Doe de deksel op de pan en laat de groente op een laag hittebron gedurende een minuut of 20 sudderen. Pureer de groente met behulp van een staafmixer. Verhit in een koekenpan de rest van de olie en de boter. Bak de schnitzels op een middelmatig vuur lichtbruin en gaar. De baktijd bedraagt ± 5 minuten per kant. Kook intussen de doperwten gaar. Roer de fijngehakte peterselie door de doperwten. Schep de gare schnitzels uit de pan. Giet de paprikasaus bij het braadvet en roer goed om. Giet de slagroom bij de paprikasaus en roer het goed door. Breng de saus op smaak met zout. Doe de saus in een kom. Verdeel de schnitzels en de doperwten over de borden. Serveer bij dit gerecht aardappelpuree.