Schnitzel met bospaddestoelen

4 personen
 
Benodigdheden:
 

400 gram gemengde paddestoelen ( kastanjechampignons, oesterzwammen, shii-take)
2 eetlepels citroensap
4 gepaneerde varkensschnitzels
75 gram boter
1 glas droge sherry of witte wijn
2 gezeefde tomaten
1 eetlepel honig of gembersnippers uit siroop
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
3 bosuitjes

Zo maak je het klaar:
 

Borstel de paddestoelen of veeg ze schoon en snijd ze in plakjes of reepjes. Besprenkelt ze met citroensap. Bak de schnitzels in 50 gram hete boter aan beide kanten goudbruin in 10 minuten. Haal ze uit de pan en houd ze warm. Bak de paddestoelen in het bakvet waaraan de rest van de boter wordt toegevoegd. Blus ze af met sherry of witte wijn.

Voeg de gezeefde tomaten, honing, peper en zout toe en verwarm zachtjes 5 minuten. Hak de bosuitjes met lof fijn en voeg ze bij de paddestoelen – tomatensaus.