Steak long Island

4 personen

Benodigdheden:

4 biefstukje van ± 100 gram per stuk
250 gram champignons
1 rode paprika
1 groene paprika
1 steel bleekselderij
1 rood Spaans pepertje
50 gram bak boter
1 deciliter bouillon
1 bekertje crème fraîche
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
1 mespuntje paprikapoeder

Zo maak je het klaar:

Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes. Snijd de paprika’s in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd ze in reepjes. Snijd de bleekselderij in boogjes. Snijd het pepertje fijn zonder zaadjes.

Verhit de boter in een koekenpan en bak de biefstukken op de gebruikelijke manier tot ze de gewenste raad van gaarheid hebben. Bestrooi ze met wat zout en peper, schep ze uit de pan en op een bord en laat ze afgedekt rusten. Roerbak de champignons, de paprika, de bleekselderij en de peper op een hoog vuur ± 5 minuten in de achtergebleven braadboter. Blus het af met bouillon en roer de crème fraîche erdoor en het uitgelopen vleesnat van de biefstukken door. Breng op smaak met wat zout en peper. Bestrooi vlak voor het serveren met wat paprikapoeder. Eet er naar keuze brood, rijst, pasta of aardappelpuree bij.