Steaktataar met champignons
Benodigdheden:
1 |
kilo geschilde aardappelen voor stamppot |
400 |
gram sperziebonen |
400 |
gram champignons |
2 |
rode uien |
4 |
teentjes knoflook |
4 |
steak tartaartjes |
1 |
eetlepel mosterd |
Zo maak je het klaar:
Kook de aardappelen in ± 15 minuten gaar. Giet de aardappelen af.
Kook de boontjes en giet deze ook af.
Maak de champignons schoon, en verdeel de champignon in 4 stukken.
Maak de ui en de knoflook schoon. Snij de ui in plakjes en doe dit ook met de knoflook.
Verhit een stukje boter in de koekenpan en bak hierin de ui reepjes in ± 2 minuten. Voeg de knoflook en de champignons toe en laat dit alles ± 3 minuten meebakken.
Besmeer het vlees met de helft van de mosterd. Verhit weer een koekenpan met een stukje boter en bak hier in de tartaartjes. Ongeveer 5 minuten per kant.
Stamp ondertussen de aardappelen en boontjes. Doe de helft van het ui mengsel erbij de rest van de mosterd en boter. Maak het op smaak af door zout en peper.
|