Stoofpotje met kalfsvlees

4 personen
 
Benodigdheden:  

500 gram kalfslapjes
1 theelepel kaneel
½ theelepel gemalen piment
½ sinaasappel
6 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie
1 pot vleesfond

Zo maak je het klaar:
 
Kalfslapjes in grove stukken snijden en op kamertemperatuur laten komen. Vlees bestrooien met kaneel, piment, en royaal zout en peper. De sinaasappel schoonboenen en met dun dunschiller enkele repen van de schil zonder wit snijden. Knoflook pellen en in plakjes snijden.
In braadpan met olie verwarmen en vlees op matig vuur ± 8 minuten bruinbakken, halverwege keren. Plakjes knoflook en reepjes sinaasappelschil ± 1 minuut meebakken.
Vleesfond langs rand van pan erbij schenken. Met deksel schuin op de pan vlees in

± 1½ uur zachtjes stoven tot het zacht en mals is. Voor serveren repen sinaasappelschil verwijderen. Serveren met gekookte aardappel en broccoli.