Speklapjes met mosterd en frisse koolstamppot
4 personen
Benodigdheden:
500 |
gram speklapjes |
3 |
eetlepels mosterd |
4 |
eetlepels bloem |
50 |
gram boter |
800 |
gram aardappelen kruimig |
2 |
uien |
1 |
spitskool |
2 |
appels |
1 |
mespuntje zout |
1 |
mespuntje peper |
Zo maak je het klaar:
Halveer de speklapjes en wrijf ze in met zout, peper en 2 eetlepels mosterd. Strooi de bloem in een diep bord en haal de speklapjes door de bloem. Verhit in een braadpan ± 40 gram boter en bak hierin de speklapjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Schil en was de aardappelen en kook deze. Maak de ui schoon en snij deze in halve ringen. Maak de spitskool schoon en snij deze in smalle reepjes. Schil de appels, verwijder het klokkenhuis en snij deze in partjes.
Verhit de rest van de boter in een wok en fruit de uitjes goudbruin. Schep de spitskool erbij en laat de kool slinken. Schep de partjes appel en de rest van de mosterd erbij en laat de appels warm worden.
Giet de aardappelen af en stamp deze grof Schep het koolmengsel erdoor. Breng het op smaak met zout en peper. Serveer de speklapjes erbij.
|