|
Siciliaanse hamburger met salade
4 personen
Benodigdheden:
500 |
gram rundergehakt |
1 |
sneetje wit brood |
2 |
eetlepels pesto |
2 |
eetlepels gehakte peterselie |
1 |
teentje knoflook |
1 |
mespuntje peper |
1 |
mespuntje zout |
1 |
rode peper |
1 |
rode ui |
4 |
kleine ciabatta broodjes |
1 |
flesje olijfolie |
2 |
vleestomaten |
75 |
gram rucola |
2 |
eetlepels balsamicoazijn |
75 |
gram Parmezaanse geraspte kaas |
Zo maak je het klaar:
Snij de korst van het witbrood af en vermaal dit tot broodkruim. Pel de knoflook en pers deze uit. Doe het gehakt in een schaal en meng broodkruim, pesto, peterselie, knoflook, peper en zout er door.
Maak de rode peper schoon, haal de zaadjes er uit en snij deze in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Kneed de rode peper en de helft van de ui ook door het gehakt en maak er 4 hamburgers van.
Halveer de broodjes. Rooster ze licht en besprenkel ze met olijfolie.
Bestrijk de hamburgers met olie en bak ze ± 5 minuten per kant gaar.
Snij de tomaten in plakjes. Leg de sla, tomaat en de rest van de ui in een schaal.
Besprenkel er de azijn en olie over. Leg de parmezaanse kaas erop.
|