Schouderkarbonade met mosterdsaus

4 personen
 
Benodigdheden:
 

½ fles bruin bier
2 teentjes knoflook
2 theelepels gedroogde tijm
2 eetlepels witte balsamicoazijn
4 schouderkarbonades
4 eetlepels mayonaise
4 eetlepels yoghurt
1 eetlepel grove mosterd
1 eetlepel honing
2 bosuitjes

Zo maak je het klaar:
 
Maak de knoflook schoon en pers deze uit. Meng in een schaal het bier, knoflook, tijm en de azijn. Leg de schouderkarbonades erin en laat deze ± 1 uur in de koelkast afgedekt staan.
Snij de bosuitjes in ringen. Meng in een schaal de mayonaise, yoghurt, mosterd, honing en de bosuitjes. Dek de saus af tot gebruik.

Neem de karbonades uit de marinade en laat deze goed uitlekken. Bak of grill ze in ± 7 minuten per kant gaar en bruin. Doe er de mosterdsaus bij.