Speklapjes met witlof uit de oven

4 personen

Benodigdheden:

6 stronkjes witlof
1 pak aardappelpuree
2 beschuiten
3 eetlepels olijfolie
400 gram speklapjes
2 eetlepels bloem
2 uien
50 ml ketjap manis
200 ml water

Zo maak je het klaar:


Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de witlof schoon. Zorg er voor dat de pit aan de achterkant er goed is uitgesneden.
Kook de witlof in ± 5 minuten. Maak de aardappelpuree klaar zoals op de verpakking staat.
Schep de aardappelpuree in een ovenschaal en leg de witlof er gehalveerd bovenop. Maak van het beschuit kruim en strooi dit over de witlof, met 1 lepel olie en zout en peper.
Zet de schaal in de oven en laat het er ± 30 minuten in staan.
Snij de speklappen in stukken bestrooi ze met zout, peper en bloem. Verhit in een braadpan de rest van de olie en bak hierin de speklapjes. Maak ondertussen de uien schoon en snij deze in ringen. Bak de uien mee met de speklapjes
Schenk het water en de ketjap bij het vlees en laat dit nog ± 20 minuten staan. Keer de speklapjes af en toe om.