Sukadevlees met koek en appel

2 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

350 gram sukadelapjes
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
1 theelepel kruidnagel
75 gram boter
2 stevige zoetzure appels
1 grote ui in smalle ringen
1 sneetje ontbijtkoek in reepjes
1 flesje blond bier
2 eetlepels gehakte peterselie

Zo maak je het klaar: 

Wrijf de sukadelapjes in met zout, peper en de kruidnagel. Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak het vlees ± 10 minuten bruin. Schil 1 appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Voeg de ui, appelstukjes, ontbijtkoek, en het bier aan het vlees toe. Laat dit met de deksel op de pan ± 2 uur sudderen. Was de andere appel, boor het klokhuis eruit en snijd de appel in 8 plakken. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de appelplakken 2 minuten. Keer de plakken halverwege voorzichtig om. Leg de sukadelapjes op de borden. Schep iets van het stoofvocht eventueel gepureerd erover en leg de appelplakken er dakpansgewijs op. Verdeel de peterselie erover.