Schnitzel met camembert, honing en witte wijn

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:
 

4 grote kalfs of varkensschnitzels
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
1 theelepel tijmblaadjes
1 eetlepel bloem
50 gram boter
100 gram camembert, in vier gelijke stukken
2 eetlepels vloeibare honing
20 gram geschaafde amandelen
150 ml witte wijn

Zo maak je het klaar:
 
Sla de schnitzels goed plat tussen een velletje vershoudfolie. Bestrooi ze aan beide kanten met zout, peper en tijm en bestrooi ze met de bloem.  

Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm de helft van de boter en bak de schnitzels op hoge stand in korte tijd aan beide kanten bruin. Neem ze uit de pan en leg ze in een wijde ovenschaal. Verdeel de camembert, honing en amandelen erover. Bak de schnitzels ± 10 minuten in de oven. Roer ondertussen het aanbaksel in de pan los. Giet de wijn er bij en laat dit op een middelhoog vuur in ± 5 minuten inkoken. Draai de warmtebron laag en voeg de rest van de boter al roerend toe. Giet de saus over de schnitzels en warm nog 5 minuten mee in de oven. Serveer het vlees met een flinke schep van de saus.