Speklapjes met bonen in paprikasaus

4 personen

(hoofdgerecht) 

Benodigdheden: 

800 gram pommes primeur gehalveerd
400 gram gekruide speklapjes
350 gram sperziebonen schoongemaakt
200 gram peultjes schoongemaakt
3 eetlepels boter
1 ui gesnipperd
1 rode paprika gesnipperd

Zo maak je het klaar:
 
Kook de aardappelen in weinig water met wat zout gaar in ± 25 minuten (en bewaar eventueel 100 ml kookvocht). Bak de gekruide speklapjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen en peultjes net gaar in ± 7 minuten. Neem de speklapjes uit de braadpan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Bak in het bakvet, met wat extra boter of margarine, de ui en de paprika 2 minuten. Roer er ± 100 ml (aardappelkook)water bij en breng de paprikasaus aan de kook. Giet de bonen en de aardappelen af en schep ze op

4 borden, leg de speklapjes erbij en schep de paprikasaus erover.