Schnitzels met citroen

4 personen

(bijgerecht)
 
Benodigdheden: 

4 varkensschnitzels ongepaneerd
4 eetlepels bloem
2 losgeklopte eieren
75 gram paneermeel
1 citroen in partjes
20 gram platte peterselie, grof gesneden

Zo maak je het klaar: 

Leg elke schnitzel tussen 2 vellen vershoudfolie en sla het vlees met een koekenpan zo plat mogelijk. Snijd het vlees in repen van 3 cm breed en bestrooi met peper en zout. Zet 3 diepe borden klaar met afzonderlijk bloem, eieren en paneermeel. Haal elke reep vlees achtereenvolgens door de bloem, het ei en het paneermeel. Schenk een laag olie van 1 cm in een koekenpan en verhit deze. Bak het vlees in 2 porties in 5 minuten goudbruin en gaar. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie. Leg het vlees op een platte schaal. Knijp 1 citroenpartje erboven uit en leg de andere partjes ertussen. Bestrooi met de peterselie en serveer.