Shoarma met prei en peper

4 personen

(hoofdgerecht) 

Benodigdheden: 

2 eetlepels arachide of zonnebloemolie
1 teentje knoflook fijngehakt
1 rode ui gesnipperd
2 rode pepers, zonder zaadjes gehakt
500 gram shoarmareepjes
250 gram prei in smalle ringen
4 eetlepels oestersaus
1 eetlepel honing of bruine basterdsuiker
2 eetlepels vers gehakte munt
1 citroen in partjes
2 afbak stokbroden

Zo maak je het klaar: 

Blancheer de aardappelplakken in ruim water met zout 3 minuten. Giet ze af en laat ze uitstomen. Verwarm 2 eetlepels van de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de aardappelplakken in 2 à 3 porties om en om goudbruin. Bestrooi ze met zout en peper en houd ze tussentijds warm in de oven. Verwarm de rest van de olie in een koekenpan en bak op hoge stand de vleesreepjes met de paprikapoeder en de prei in ± 4 minuten knapperig en gaar. Serveer met de aardappelen.