Schnitzel met citroenbotersaus en paprika aardappelen

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

4 ongepaneerde schnitzels
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
2 eetlepels bloem
450 gram kant en klare gesneden aardappelparten
2 teentjes knoflook geperst
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel paprikapoeder
50 gram koude boter
½ citroen sap en rasp ervan
1 eetlepel gehakte peterselie
4 schijfjes citroen voor de garnering

Zo maak je het klaar: 

Sla de schnitzels eventueel nog wat platter met een deegroller of vleeshamer en bestrooi ze rondom met zout en peper. Bestuif ze met bloem. Verwarm de oven voor op 220°C. Vermeng de aardappelparten met de knoflook, paprikapoeder en 2 eetlepels van de olijfolie, zout en peper. Spreid uit over een bakplaat. Bak de aardappels hoog in de oven in ± 20 minuten goudbruin. Verwarm ondertussen een eetlepel van de boter met de rest van de olijfolie op hoge stand in een grote koekenpan en bak de schnitzels om en om bruin. Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Voeg de rest van de boter en citroenrasp en -sap aan het bakvet toe en laat het langzaam al roerend op lage stand smelten. Leg de schnitzels terug in de saus en laat nog enkele minuten mee warmen. Neem de aardappelparten uit de oven en bestrooi ze met peterselie. Serveer de schnitzels met een lepel saus en de aardappelparten en citroenschijfjes.