Steak du boeuf met rijst en paprikasalade

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:

4 eetlepels olijfolie
2 uien gesnipperd
300 gram rijst
1 theelepel paprikapoeder
3 rode paprika's in grove stukken
½ zak rucola
4 steaks du boeuf
100 ml volle yoghurt

Zo maak je het klaar:

Verhit 2 eetlepels olie in een pan met een dikke bodem en bak hierin de ui glazig. Voeg de rijst toe en bak 2-3 minuten. Roer het paprikapoeder door de rijst, schenk er 400 ml water bij en breng dit aan de kook. Doe de deksel op de pan en kook de rijst 10 minuten. Neem daarna de deksel eraf en laat nog 4-5 minuten zachtjes doorkoken. Bestrijk de stukken paprika dun met olie en gril ze aan beide zijden. Bestrooi ze daarna met zout en peper naar smaak en schep ze om met de rucola. Bestrijk de steaks du boeuf dun met olie en gril ze in 8-10 minuten gaar, keer ze halverwege. Breng de yoghurt op smaak met zout en peper. Serveer de rijst met de paprikasalade, steaks du boeuf en een klein bakje yoghurt als saus.