Tournedos rossini

4 personen
 
Benodigdheden:

2 eetlepels groene peperkorrels (uit een potje)
100 gram boter
75 gram kalfssmeerworst
1 eetlepel zonnebloemolie
4 tournedos of dikke kogelbiefstukken van 200 gram
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper

Zo maak je het klaar:

Spoel de peperkorrels af. Meng 75 gram boter en 75 gram smeerworst door elkaar. Maak van dit mengsel een rol met een middellijn van ± 5 cm. Wikkel de rol in huishoudfolie en leg deze paté een uur in de koelkast om op te stijven.
Verhit 25 gram boter en 1 eetlepel olie in een koekenpan. Bak de tournedos snel aan beide kanten. Temper de hittebron en bak het vlees nog enkele minuten aan beide kanten. De buitenkant van het vlees is knapperig, de binnenkant is zacht en mals. Bak de laatste minuut de groene peperkorrels mee.
Schep het vlees uit de pan, bestrooi het met zout en versgemalen peper en houd het warm door het af te dekken met aluminiumfolie.
Giet een beetje water in de koekenpan en roer de aanbaksels los.
Leg de tournedos op de borden, giet het braadvet erover. Snij de rol paté in vier dikke plakken.
Verwijder het folie. Leg de plakken paté op de tournedos, Eet bij dit gerecht gebakken champignons of haricots vers en klein gebakken of gekookte aardappeltjes.