Tartaarsteak met pofaardappelen
2 personen
Benodigdheden:
500 |
gram aardappels |
4 |
eetlepels slagroom |
50 |
gram blauwe aderkaas |
3 |
eetlepels olijfolie |
2 |
steaks tartaar |
4 |
tomaten in plakjes |
1 |
rode ui in ringen |
½ |
eetlepel balsamico azijn |
Zo maak je het klaar:
Aardappels schoonboenen, met vork inprikken en in magnetron op vol vermogen (700 watt) in 6 minuten gaarpoffen. Aardappels halverwege omdraaien. Met vork slagroom en kaas tot een smeuïge crème roeren. Intussen in de koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en tartaarsteaks in ± 4 minuten per kant bruin en gaar bakken.
Tomaat en ui over twee borden verdelen en besprenkelen met azijn en de rest van de olie. Aardappels ernaast leggen, aan bovenzijde insnijden en vullen met kaascrème. Tartaar ernaast leggen en bestrooien met zout en peper.
|