Tartaartje met bladerdeegdekseltje
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
4 |
plakjes bladerdeeg uit de diepvries |
1 |
losgeklopt ei |
4 |
tartaartjes |
1 |
mespuntje zout |
1 |
mespuntje peper |
1 |
eetlepel vloeibare boter |
2 |
eetlepels groene of rode pesto |
4 |
dikken plakken mozzarella |
Zo maak je het klaar:
Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Steek met een glas een rondje dat iets groter is dan de tartaartjes uit het deeg en leg ze op de met bakpapier beklede pakplaat. Versier eventueel met wat restjes deeg Bestrijk met een beetje ei en bak ze in 15 minuten in de oven gaar en bruin. Dep ondertussen de tartaartjes goed droog met keukenpapier en bestrooi ze rondom met wat zout en peper. Verwarm de boter op hoge stand en schroei de tartaartje heel snel aan beide kanten dicht. Neem ze uit de pan en beleg ze met een beetje pesto en een plakje mozzarella. Leg de tartaartjes de laatste 5 minuten bij de deegdekseltjes in de oven zodat de mozzarella smelt. Schep de dekseltjes op de tartaartjes en serveer direct.
|